Finnish English Russia
Isoäidin Aikaan
Pikahaku
Tuoteryhmät
Kerro kaverille


Kerro ystävällesi tästä tuotteesta.
Jaa Facebookissa
Muistojen säveliä yli
50 vuoden takaa
Valokuva-albumi
Elävää kuvaa
Linkit
Entisajan kyläyhteisö
Maitolaiturilla
Medialle
Iltapuhteita lapsille
Tuvan tunnelmia
Uutisvakka
Uutiskirje
Sähköpostiosoitteeni:
Maksutavat
Porkkala - uniikki pusakka 246.99EUR

Porkkala- käsinvirkattu pusakka on tehty tuotemerkille FIN.

Väri: sinertävän harmaa

Koko: 34-36

Tuote on uniikki.

Lanka:  75 % villa, 25 % polyamidi, turkislanka

Hoito: villapesuohjelma 30 C, tasokuivatus

-----------------------------------------------------------------------

Koskettava tarina PORKKALA -tuotteille:

Moskovan rauhansopimuksessa v. 1944 Porkkalan alue vaadittiin Neuvostoliitolle vuokra-alueeksi 50 vuodeksi. Suurvaltapolitiikan muuttuessa vuokra-alue kävi kuitenkin strategisesti tarpeettomaksi ja tapahtumat saavat onnellisen lopun. Alue palautettiin Suomelle takaisin v. 1956 11 vuokravuoden jälkeen. Porkkala-tuoteperhe on saanut inspiraationsa juuri tästä historiallisesta tapahtumasta, joka koskettaa myös omaa perhettämme.

 Porkkala-tuotteet kertovat tarinaa alueen miehityksestä, siitä miten paikallisilla asukkailla oli 10 päivää aikaa lähteä evakkoon uusien vuokralaisten tieltä vailla tarkkaa tietoa tulevaisuudesta, uudesta kodista. Takaisin paluu tuntui kaukaiselta ja tulevaisuus näytti synkältä. Ihmisten lisäksi alueelta piti evakuoida kotien koko irtaimisto, n. 8000 eläintä sekä koko alueen vilja- ja perunasato sekä osa heinäsadosta. Alue toimi etelä-Suomen tärkeänä vilja-aittana tuohon aikaan.

Porkkala-tuotteet kertovat tarinaa myös paluusta tuhotulle alueelle ja siitä mielialasta, joka palaajilla oli tullessaan kotikonnuille vuosien poissaolon jälkeen.

Asusteen armeijan harmaa puoli symboloi miehitysaikaa ja niitä ihmismielen tuntemuksia, joita lähdön hetki mielessä synnytti. Miten vaikeaa olikaan jättää rakkaat kotirappuset, pihamaan tutut polut ja keltaisena tuulessa huojuva viljapelto, kotipihan rakkaat näkymät, lähtiessämme kohti tuntematonta päämäärää vailla tietoa paluusta. Pusakan ja lapsen puvun hihansuiden resorien mustat raidat symbolisoivat juuri näitä lähdön tummia hetkiä.

Asusteen tummempi puoli kuvastaa sitä mielentilaa, joka odotti palaajia vuosien kuluttua. Ilouutinen vaihtui pian murheeseen, koska koti ja pihamaa ei ollut enää se tuttu, entinen. Vuokralaiset olivat eläneet erilaista elämää -sotilaan elämää. Oli aloitettava raskas jälleenrakentaminen. Osa kodeista oli tuhoutunut, osa vain muuten huonossa kunnossa. Pellot olivat täynnä armeijan kasarmeista jäänyttä romua ja viljelykelvottomia. Työtä oli silmänkantamattomiin.

Mutta elämä täytyi jatkua ja olosuhteisiin oli sopeuduttava. Pikku hiljaa elämä sai taas tarkoituksen. Lapsia syntyi ja tulevaisuus muuttui valoisammaksi. Virkatut aaltoilevat raidat kuvastavat sopeutumista uuteen tilanteeseen. Synkät ajatukset muuttuivat vähissä erin valoisimmiksi ja toivo paremmasta, luottamus tulevaisuuteen kirkastui.

Perheeni asuu juuri tällä palautetulla alueella. Tontilla tuhoutuneen pienen torpan tilalle rakensimme perheemme kodin. Lapsia syntyi ja elämä jatkuu…

Jaana

Lähteet:

 http://www.oktanet.fi/personal/ove/porkala/porkhist.html

http://porkkala.net/

Tuote on lisätty luetteloomme sunnuntaina, 05. joulukuuta, 2010.
Takaisin
Suomen Verkkomaksut
Evolution Solutions Verkkokaupparatkaisu