Finnish English Russia
Isoäidin Aikaan
Pikahaku
Tuoteryhmät
Kerro kaverille


Kerro ystävällesi tästä tuotteesta.
Jaa Facebookissa
Muistojen säveliä yli
50 vuoden takaa
Valokuva-albumi
Elävää kuvaa
Linkit
Entisajan kyläyhteisö
Maitolaiturilla
Medialle
Iltapuhteita lapsille
Tuvan tunnelmia
Uutisvakka
Uutiskirje
Sähköpostiosoitteeni:
Maksutavat
Kengät katulapselle Kairossa 10.00EUR

Katulapsen vaatteet ovat likaisia, rikkinäisiä, jos niitä ylipäätänsä on. Moni lapsi ei edes omista kenkiä. Lapset ovat kiitollisia puhtaista vaatteista ja kenkäparista.

----------------------------- 

http://www.kulttuurikameleontit.com 

kuva: Päivi Arvonen 

Katulapsityöllä on suuri tarve Egyptissä ja Kairossa

 

Egypti on pitkään kieltänyt katulapsiongelman olemassaolon tai vähätellyt ongelman laajuutta. Katulapset ovat olleet yhteiskunnan halveksunnan kohteena ja poliisi on pidättänyt katulapsia säännöllisesti. Pidätysten yhteydessä lapset ovat joutuneet psyykkisen, fyysisen sekä seksuaalista väkivallan kohteeksi.   

Katulapset ovat egyptiläisessä yhteiskunnassa ”näkymättömiä” myös siten, että usealta heistä puuttuu syntymä- ja henkilöllisyystodistus eikä heillä siten ole pääsyä esimerkiksi julkisen terveydenhuollon tai koulutuksen piiriin. Egyptissä toimii muutamia katulapsia auttavia kansalaisjärjestöjä, joista Kulttuurikameleontit ry:n yhteistyökumppani Hope Village Society on vanhin ja tunnetuin katulapsityötä tekevä järjestö.

Egyptin vallankumous toi katulapset ja katulapsiongelman päivänvaloon. Poliisin roolin muututtua katulasten ei enää tarvitse pelätä poliisia samalla tavalla kuin aikaisemmin ja siksi katulapsia näkee Kairon keskustassa enemmän kuin ennen vallankumousta. 

Hope Village Societyn katulapsityö

Kairon katulapset -kehitysyhteistyöhankkeen yhteistyökumppani on egyptiläinen vuonna 1988 perustettu sitoutumaton kansalaisjärjestö Hope Village Society (www.egyhopevillage.com).

Hope Village Societyllä (HVS) on 13 toimipistettä eri puolilla Kairoa. Järjestö tarjoaa katulapsille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita, koulutusta sekä mahdollisuuden saada vakaa ja turvallinen asuinympäristö niin lyhytaikaiseen kuin pidempään asumiseen.

HVS:llä on pitkän kenttäkokemuksen myötä toimivaksi hioutunut neliportainen toimintamalli katulasten auttamiseen: Mobile Units eli liikkuvat klinikat, päiväkeskukset ja turvakodit.Tämän moniportaisen mallin kautta katulapsi saa kulkea tuetusti tien kadulta omaan kotiin.

Kulttuurikameleontit ry keskittyy kehitysyhteistyöhankkeessaan lähinnä nuorten äitien turvakodin sekä päiväkeskusten toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen sekä henkilöstön ja turvakodin asukkaiden voimauttamiseen. 

Tuote on lisätty luetteloomme keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2014.
Takaisin
Suomen Verkkomaksut
Evolution Solutions Verkkokaupparatkaisu