Finnish English Russia
Isoäidin Aikaan
Pikahaku
Tuoteryhmät
Kerro kaverille


Kerro ystävällesi tästä tuotteesta.
Jaa Facebookissa
Muistojen säveliä yli
50 vuoden takaa
Valokuva-albumi
Elävää kuvaa
Linkit
Entisajan kyläyhteisö
Maitolaiturilla
Medialle
Iltapuhteita lapsille
Tuvan tunnelmia
Uutisvakka
Uutiskirje
Sähköpostiosoitteeni:
Maksutavat
Välipala-ateria katulapselle Kairossa 2.00EUR

Liikkuvasta klinikasta jaettava pieni välipala-ateria nälkäiselle katulapselle. Ateria sisältää maitoa, sämpylää, mehun ja hedelmiä.

Tämä pieni ateria voi pelastaa koko lapsen. Tämä voi olla se ensimmäinen kontakti turvalliseen auttajaan, joka ei lyö, ei vaadi mitään tekoja ruuan saamiseksi. Kuuntelee ja antaa turvaa lapsen sitä halutessaan.

----------------------------- 

http://www.kulttuurikameleontit.com 

kuva: Päivi Arvonen 

Katulapsityöllä on suuri tarve Egyptissä ja Kairossa

 

Egypti on pitkään kieltänyt katulapsiongelman olemassaolon tai vähätellyt ongelman laajuutta. Katulapset ovat olleet yhteiskunnan halveksunnan kohteena ja poliisi on pidättänyt katulapsia säännöllisesti. Pidätysten yhteydessä lapset ovat joutuneet psyykkisen, fyysisen sekä seksuaalista väkivallan kohteeksi.   

Katulapset ovat egyptiläisessä yhteiskunnassa ”näkymättömiä” myös siten, että usealta heistä puuttuu syntymä- ja henkilöllisyystodistus eikä heillä siten ole pääsyä esimerkiksi julkisen terveydenhuollon tai koulutuksen piiriin. Egyptissä toimii muutamia katulapsia auttavia kansalaisjärjestöjä, joista Kulttuurikameleontit ry:n yhteistyökumppani Hope Village Society on vanhin ja tunnetuin katulapsityötä tekevä järjestö.

Egyptin vallankumous toi katulapset ja katulapsiongelman päivänvaloon. Poliisin roolin muututtua katulasten ei enää tarvitse pelätä poliisia samalla tavalla kuin aikaisemmin ja siksi katulapsia näkee Kairon keskustassa enemmän kuin ennen vallankumousta. 

Hope Village Societyn katulapsityö

Kairon katulapset -kehitysyhteistyöhankkeen yhteistyökumppani on egyptiläinen vuonna 1988 perustettu sitoutumaton kansalaisjärjestö Hope Village Society (www.egyhopevillage.com).

Hope Village Societyllä (HVS) on 13 toimipistettä eri puolilla Kairoa. Järjestö tarjoaa katulapsille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita, koulutusta sekä mahdollisuuden saada vakaa ja turvallinen asuinympäristö niin lyhytaikaiseen kuin pidempään asumiseen.

HVS:llä on pitkän kenttäkokemuksen myötä toimivaksi hioutunut neliportainen toimintamalli katulasten auttamiseen: Mobile Units eli liikkuvat klinikat, päiväkeskukset ja turvakodit.Tämän moniportaisen mallin kautta katulapsi saa kulkea tuetusti tien kadulta omaan kotiin.

Kulttuurikameleontit ry keskittyy kehitysyhteistyöhankkeessaan lähinnä nuorten äitien turvakodin sekä päiväkeskusten toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen sekä henkilöstön ja turvakodin asukkaiden voimauttamiseen. 

Tuote on lisätty luetteloomme keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2014.
Takaisin
Asiakkaat jotka ovat ostaneet tämän tuotteen ovat ostaneet myös
Rukous sinun ja läheistesi puolesta
Rukous sinun ja läheistesi puolesta
Junasukat
Junasukat
Suomen Verkkomaksut
Evolution Solutions Verkkokaupparatkaisu