Finnish English Russia
Isoäidin Aikaan
Pikahaku
Tuoteryhmät
Muistojen säveliä yli
50 vuoden takaa
Valokuva-albumi
Elävää kuvaa
Linkit
Entisajan kyläyhteisö
Maitolaiturilla
Medialle
Iltapuhteita lapsille
Tuvan tunnelmia
Uutisvakka
Uutiskirje
Sähköpostiosoitteeni:
Maksutavat
Uutisvakka
  Lehdistötiedoite: Uusi, ainutlaatuinen Välittämisen kauppa avaut Päiväys: 13.03.2011  

MIKSI VÄLITTÄMISEN KAUPPAA TARVITAAN JA MIKÄ SE ON?

Välittämisen kaupan tarkoituksena on, että ihmiset huomaisivat, miten he pystyvät pienillä asioilla vaikuttamaan lähimmäisen elämään. Pieni teko sinulta, minulta - on iso teko Hänelle, joka apua tarvitsee, kun tilipäivään/eläkepäivään on vielä aikaa ja rahapussissa ei ole kuin vanhoja kuitteja.

Välittämisen kaupassa on kyse siitä, että aidosti näytämme, että välitämme kanssaihmisistä. Osa tuotteista on  hyväntekeväisyystuotteita, joissa tuotto menee suoraan määriteltyyn hyväntekeväisyyskohteeseen.  Osa kaupan tuotteista on ei-rahallisia tuotteita - tuotteita, jossa saatetaan avuntarvitsija ja avunantaja yhteen. Nämä tuotteet tehdään talkoovoimin.

Mielestämme hyväntekeväisyys on vastuullista välittämistä. Meidän jokaisen tulee ottaa vastuuta lähimmäisestämme. Se ei ole yksinomaan valtion/kunnan velvollisuus, vaan meidän kaikkien. Me, Jaanat, haluamme olla esimerkkeinä ja suunnannäyttäjinä tässä asiassa.

Jokaiselle meille löytyy varmasti oma kohde, joka herättää halumme auttaa ja välittää.  On tärkeää, että tässä taloudellisessa tilanteessa jokainen meistä lähtee talkoisiin mukaan. Ajattelumme on muututtava MINÄ -keskeisyydestä, ME TEEMME YHDESSÄ -muotoon. Pienistä puroista ne isot virtaavat joetkin syntyvät! Yhdessä tekemällä voimme parantaa yhteiskuntaa ja tehdä siitä meille kaikille elinkelpoinen ja viihtyisä.

Apua tarvitaan monellakin alueella. Sinä päätät, mikä on sinua koskettava asia. Pääasia on, että tämä kauppa avaisi silmäsi ja näkisit, että välittämistä tarvitaan. Näkisit, että pienillä teoilla voidaan vaikuttaa. Ehkä keksit omia hyviä tuotteita, jotka sopivat sinun ”välittämisen kauppaasi”.

Jos kaikki 1,9 miljoonaa suomalaista facebook -käyttäjää perustaisi oman välittämisen kaupan omine tuotteineen, saisimme paljon hyvää aikaan. Ja facebook ei tietenkään rajoitu pelkästään Suomeen, vaan välittämisen sanomaa voidaan viedä yli rajojen.

Meitä ovat erityisesti koskettaneet tällä hetkellä Kairon katulapset Egyptissä. Kaikkein heikoimmat ja pienimmät ovat niitä, jotka eivät selviä yksin, vaan tarvitsevat erityisesti apuamme. Siksi tuemme Kairon katulapsia. Niitä, joilla ei ole vanhempia tai sukulaisia huolehtimassa heistä. He ovat kadun armoilla. He ovat usein rikoksen uhreja. Heissä on paljon nuoria äitejä, jotka tarvitsevat turvaa sekä itselleen että pienelle lapselleen. Auttamalla heitä paremman elämän alkuun, opastamalla työntekoon, kannustamalla yrittäjyyteen, annamme heille mahdollisuuden parempaan elämään.

Tässä esimerkkejä kaupan tuotteista:

Välittämisen kaupassa tehdään aidosti hyvää lähimmäiselle. Sieltä voi lahjoittaa Kairon katulapsille mm. välipala-aterian kadulla liikkuvassa klinikkabussissa 2 e, sidetarpeita ja lääkkeitä liikkuvaan klinikkaan 5 e, kengät katulapselle 10 e, vaatekerta katulapselle 20 e, materiaalia työpajoihin 50 e, äitiyspakkaus nuorelle katuäidille (turvakotiin/päiväkeskukseen) 75 e sekä työpajaopettajan palkkaan 100 e.

Siellä on myös tuotteita, jotka ovat hinnaltaan 0 e. Näissä tuotteissa avuntarvitsija ja avunsaaja saatetaan yhteen.

1)       Ystäväksi vanhukselle, joka on laitoshoidossa (paikkakunta akselilla Hämeenlinna - Riihimäki - Helsinki)

0,00 €

Vanhusten yksinäisyys on todellisuutta. Yksinäisyyttä on laitoksissa ja kodeissa. Usein laitosympäristö on monelle vieras ja pelottava paikka. Annan omalta osaltani auttavan käteni ja käyn vierailemassa, juttelemassa ja ulkoiluttamassa vanhusta, joka on laitoshoidossa.

2)       Lämpimät rieskat yksinhuoltajalapsiperheelle Kirkkonummella

0,00 €

Välittämisen puuro/perunarieskaa leivotaan Kirkkonummella.

3)       Hetki vanhuksen kanssa, Niemisjärvi

0,00 €

Eläkkeellä oleva rouva käy juttelemassa ja auttamassa vanhusta pienissä askareissa Niemisjärvellä

Tulossa myös:

4)       Ruokakassi vähävaraiselle alueella Kirkkonummi – 0 e

Ruokakassissa olisi kerättynä ruokatavaraa vapaaehtoisilta avunantajilta Kirkkonummelta, lähinnä ruokakaupoilta. Tuotteet voisivat olla lähellä viimeistä päivää olevia tuotteita tai kauppiaan muita katsomiaan sopivia tuotteita. Tiedustelut asiasta laitettu kahdelle isolle marketille Kirkkonummella.

Sosiaalisen median kauppakonseptia suositellaan kopioitavaksi edelleen omassa verkostossa ja omalla paikkakunnalla. Näin viemme välittämisen viestiä edelleen ja saamme mukaan lisää auttavia käsiä. Yhdessä voimme auttaa ja vaikuttaa.

Välittämisen kauppa on pian avautumassa Isoäidin Aikaan -facebook-sivuille: http://www.facebook.com/pages/Iso%C3%A4idin-Aikaan/122467024271

Ensimmäinen kokeiluversio on jo aloitettu Suomen Pukutehtaan Jaana Paavilaisen sivuilla facebookissa muutamilla tuotteilla. Tuotteita on tulossa lisää pian. Täältä pääset vilkaisemaan jo olemassa olevaa kauppaa: http://www.facebook.com/pages/Iso%C3%A4idin-Aikaan/122467024271#!/pages/Jaana-Paavilainen/146266232088407?sk=app_117391651627870

Ystävällisesti,

Jaana Kiuru

yrittäjä, Kirkkonummi

Isoäidin Aikaan

www.isoaidinaikaan.fi

ja

Jaana Paavilainen

yrittäjä, Hämeenlinna

Suomen Pukutehdas

www.suomenpukutehdas.fi

 

Takaisin
Suomen Verkkomaksut
Evolution Solutions Verkkokaupparatkaisu