Finnish English Russia
Isoäidin Aikaan
Pikahaku
Tuoteryhmät
Muistojen säveliä yli
50 vuoden takaa
Valokuva-albumi
Elävää kuvaa
Linkit
Entisajan kyläyhteisö
Maitolaiturilla
Medialle
Iltapuhteita lapsille
Tuvan tunnelmia
Uutisvakka
Uutiskirje
Sähköpostiosoitteeni:
Maksutavat
Uutisvakka
  Hyvää naistenpäivää! Päiväys: 08.03.2011  

Vieno Kalliola pakinoi urheasta posti-Hildasta kirjassa "Vanhaa aikaa". Leskinainen, jolta oli talo mennyt alta ja joutui elättämään itseään ja perhettään postia kantamalla. Jalkapatikalla hän kulki kesät talvet pitkiä matkoja postia ja radioiden akkuja tuoden. Välillä hän sai hevoskyydin, välillä emännät tarjosivat hänelle piimää ja lämmintä rieskaa, kun uupui pitkällä taipaleellaan. Kesällä Hilda souti. Hän oli tottunut kovaan tuuleen ja myrskyihin. Likomärkä, rättiväsynyt Hilda lepäsi hetken venevajan suojassa ja rauhoitti "syvämmen" ja jatkoi taas urheasti matkaansa. Hilda elätti perheensä, toi postin tuulessa ja tuiskussa, eikä valittanut.

Huomenna on naisten päivä. Haluaisin naistenpäivän kunniaksi kertoa toisesta urheasta suomalaesakasta, joeta ei mäne kahtatoesta tusinaan.

Hän on Suomen Pukutehtaan Jaana Paavilainen. Tirehtööriksikin häntä tituleerataan.

Olimme lauantaina yhdessä keskustan vaalistartissa Helsingissä. Jaana oli ollut yöllä kuumeessa, mutta silti hän urheasti tuli tapahtumaan, oli iloinen, ei valittanut, vaikka olo ei varmaankaan ollut mitä parhain. Yöunet olivat viime aikoina häneltä jääneet vähiin, koska tapahtumia, kokouksia, koulutuksia, luentoja ja tapaamisia oli harvassa päivä. Silti hän jaksoi muistaa vielä meitä tukijoukkoja ja kollegoja pienellä naistenpäivä -lahjalla, joita hän oli yön hiljaisina tunteina meille tehnyt.

Hän on sitkeä nainen. Hän on ajanut suomalaisen pienyrittäjän asiaa jo toistakymmentä vuotta. Hän halusi pelastaa Valtion Pukutehtaan, palan suomalaisuutta ja suomalaista kulttuuria ja tekee edelleen sen eteen töitä koko ajan tinkimättä. Hän tietää, että hänessä on ainesta hoitamaan koko Suomen asioita. Hän on pienyrittäjänä joutunut olemaan siivooja, kahvinkeittäjä, sihteeri, markkinointipäällikkö ja toimitusjohtaja. Jokainen työ on hänen mielestään yhtä tärkeä ja arvokas. Hän näkeekin usein kokonaisuuden, jota me muut emme näe. Hän tietää, että Suomen rakentamiseen tarvitaan meitä kaikkia - sinua ja minua, meitä.

Hän on tehnyt hyväntekeväisyyttä jo ennen kuin siitä tuli muoti-ilmiö. Hän on työllistänyt työkeskuksen ihmisiä Hämeenlinnassa, palkannut nuoria kesätöihin, lahjoittanut myydyistä tuotteista osan hyväntekeväisyyteen mm. Rikosuhripäivystykselle. Ideoinnut ja edesauttanut Naisten osaamiskeskuksen syntymistä. Järjestänyt suomalaisen muodin näytöksiä, joista tuotto on mennyt Naisten osaamiskeskukselle ja Kairon katulapsille.

Hän on välittävä ja tunteellinen ihminen, jolla on aina pieni tuliainen, muutama karamelli laukussaan lapsille. Hän jaksaa hymyillä, olla iloinen ja ystävällinen, hän ei jätä ketään kylmäksi.

Hänessä on myös sitä suomalaista sisua, sitkeää mökin akkaa, joka tuulessa ja tuiskussa, huivi tiukasti pään ympärillä, säätä kaihtamatta, menee kohti päämäärää. Hän seisoo sanojensa takana ja vaikka välillä näyttäisikin umpikuja tulevan vastaan, hän nukkuu yön yli ja seuraavana päivänä hänellä on kymmenen varasuunnitelmaa, jolla mennään edelleen kohti samaa päämäärää. Häntä ei lannisteta.

Hän on täynnä ideoita. Välillä on vaikea pysyä hänen perässään. Hän innostuu helposti ja saa muutkin innostumaan. Hän on se Elsa Beskovin keväinen räntämummo, joka lakaisee talven rippeet pois luudallaan ja johdattelee meidät uuteen kevääseen, uuteen aikaan!

Sitkeitä suomalaesakkoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan!

Hyvää naisten päivää!

Naisten päivän kunniaksi tarjoamme ilmaisen toimituksen tuotteille, jotka tilataan ajalla 8.-9.3.2011. Lunastuskoodi: naistenpaiva

Yst. Jaana

Isoäidin Aikaan 

 

Takaisin
Suomen Verkkomaksut
Evolution Solutions Verkkokaupparatkaisu